❤ Bitcoin för kvinnor, endast!

Sedan en tid tillbaka som samarbetar jag med BT.CX, eller ja, det är lite mer än så faktiskt. Jag fick ett erbjudande och jobbar faktiskt fulltid där nu. Jag kände att jag inte kunde missa den här chansen. Jag får en djup insikt i det mesta relaterat till hur bitcoinbranchen fungerar i Sverige. BT.CX är Sveriges äldsta bitcoin exchange och jag får djup insikt i allt ifrån frågeställningar hos kundsupporten till compliance, kriminalitet, handel, samarbeten, m, m. Asså, kan man få en bättre utbildning än detta!?

Ett av de första initiativen som jag är med och driver hos BT.CX är “Pink is the new Orange”, vilket går ut på att få fler Svenska kvinnor att förstå bitcoin och dess fördelar. Den 8:e mars brandade vi om BT.CX till Rosa och det är bara början (läs här).

Några av er kanske såg en intervju med mig nyligen. Det var en reporter från TT som ringde mig och jag som knappt visste vad TT, fick kort därefter se mig själv i så gott som alla stora nyhetstidningar.

Artikeln finns på de flesta större nyhetssajter, men många av dem är betalversioner. Den finns dock i sin helhet på Aftonbladet, klicka här för att läsa den.

Riktigt roligt, men… I nästan alla sammanhang stöter man på små vibbar av okunskap, ibland på gränsen till ett fördummande förakt. Just denna artikeln blev helt OK, men jag kan ju nämna att jag bad om att få ett utkast innan publisering och där va rubriken: “Vi bryr oss inte om kursen och tycker det är kul när det går upp”. Jag invände mot den, då jag tyckte den gav ett dumt intryck. “Bryr oss in” och “kul” känns inte alls som relevant för ett intresse som jag menar kan hjälpa hela vår mänsklighet till det bättre. Och jag menar dessutom på att det här är lite typsikt för de som inte förstår. De verkar tro att vi som har ett intresse för bitcoin endast är på jakt efter snabba pengar, vilket är så långt ifrån målet man kan komma.

Så häng på mig, BTChick, så skall hjälpa till att guida oss kvinnor fram i denna djungel. Bitcoin är så mycket större och värt så mycket mer än fastcementerade gamla finansgubbars sura attityder mot förändring. Vi kvinnor vet hur man gör! Gubbarna kan få ratta tekniken, men vi behöver styra upp debatten! Vi fixar detta!

Signa upp dig på min lista nedan, så håller jag dig uppdaterad!