❤ Plånböcker

Jag planerar TIKTOK inlägg om nedan som kommer hjälpa dig att komma igång med tekniken på ett snabbt, säkert och enkelt sätt.

BTChick rekommenderar:

Aqua – är egentligen en Liquid baserad plånbok. Den kan förutom Liquid, hantera bitcoin och Lightning Network. Anledningen till varför Liquid är bra, är dels pga att den gjorts lättanvänd, men även pga att där kan man hantera tillgångar och stablecoins över Liquid – vilket är den mest utvecklade och säkra sidechain till bitcoin. Ett bra val helt enkelt.

Breez (Lightning, små summor) – är en så kallad “off-chain” bitcoin plånbok med stöd för Lightning microbetalningar och som passar perfekt för den som snabbt vill komma igång, utan att behöva vara tekniskt lagd. Bara att installera och välja “Ta emot via BTC Adress” och fylla på bitcoin via bt.cx‘s möjlighet till direktköp från ditt bankkonto.

Green (Bitcoin) – Valet av bitcoin plånbok är kanske en personlig sak. Jag har valt Green, pga att jag gillar dess enkelhet + den även har stöd för hårdvaruplånböcker.

zbd.gg (Lightning, ta emot donationer) – skaffar du en zbd.gg “gamer tag”, vilket är gratis, så får du även en “alltid aktiv online plånbok” med stöd för Lightning adress. Det i sin tur ger dig möjlighet att ta emot bitcoin microbetalningar utan att behöva skapa dynamiska vouchers först, vilket annars är nödvändigt. Jag använder det på denna hemsida. Bara scanna QR koden och skicka bitcoins till mig. Denna wallet rekommenderar jag alltså endast till er som likt mig vill på ett enkelt sätt kunna ta emot donationer med en och samma QR kod.

JADE el Ledger Nano (Hårdvara plånbok) – om du väljer att satsa på / investera i bitcoin, så kommer du ställas in för begreppet “Not your Keys, Not your Coins” och med största sannolikhet vilja ha kontrollen över dina bitcoins själv på ett säkert sätt. Då är det en hårdvaruplånbok du behöver. Så väl JADE som Ledger har stöd för Green som jag nämner ovan.

Revolut (Enkelt, SEK, Euros, Kort) – okej, denna är lite kontroversiell ur bitcoinperspektivet. Revolut är en centraliserad tjänst som egentligen inte har något med Bitcoin att göra, annat än att man i dess app enkelt kan investera i bitcoins. Dessa bitcoin kan du dock inte flytta utanför Revolut. Du kan skicka till andra Revolut användare. Varför nämner jag den? Jo, för att det är enkelt att investera i bitcoins den vägen. Revolut är även en bra tjänst OM man rör sig mycket i Europa – då du kan ha så väl SEK som Euro konton i appen. Du får även tillgång till VISA/Mastercard gratis.

Överkurs:

My Citadel (Kommer 2022) – nästa generations Lightning plånbok med stöd för smarta kontrakt, NFT’s, StableCoins, m, m. Dess underliggande kodbas kommer bli standard i de flesta lightning plånböcker i framtiden. Jag kommer ta upp mer om den i kommande TIKTOK inlägg.